Կարտոֆիլի հյութը կարող է իջեցնել միզաթթվի մակարդակն օրգանիզմում և կանխել բորբոքումները։ Այն արդյունավետ պայքարում է բորբոքային հիվադությունների՝ այդ թվում հոդաբոբի ու հոդատապի դեմ։ Կանոնավորապես այս հրաշք հյութն օգտագործելով՝ կարելի է նվազեցնել հոդացավերը և մեջքի ցավերը՝ բարելավելով արյան շրջանառությունը ձեր օրգանիզմում։
 
Մաքրում է մաշկը
Տեղային կիրառման դեպքում կարտոֆիլի հյութը հանգստացնում է մաշկի գրգռումներն ու բորբոքումները՝ վերացնելով բշտիկներն ու բուժում մաշկախտը։
Նպաստում է քաշի նվազեցմանը
Նախաճաշից առաջ, ինչպես նաև քնելուց մի քանի ժամ առաջ մեկական բաժակ կարտոֆիլի հյութ խմեք՝ ձեր օրգանիզմի նյութափոխանակությունը արագացնելու և նիհարելու համար։
Մաքրում է լյարդը
Կարտոֆիլի հյութի առավելություններից մեկն էլ այն է, որ ի վիճակի է մաքրելու լյարդը։ Ապաթունավորման համար կարտոֆիլի հյութը հիանալի միջոց է։ Լյարդն ազատում է բոլոր տեսակի փունավոր նյութերից, կարգավորում լյարդի, ինչպես նաև միզապարկի գործունեությունը։
Բուժում է խոցերը
Եթե տառապում եք ստամոքսի խոցի ցավերից, մեկ ճաշի գդալ կարտոֆիլի հյութը խառնեք ջրին ու սնունդ ընդունելուց 30 րոպե առաջ խմեք։
Ինչպե՞ս սարքել կարտոֆիլի հյութ
Կարտոֆիլի հյութ սարքելու համար լվացեք միջին չափի մի քանի կարտոֆիլ, մաքրեք, հեռացնելով նաև բոլոր կանաչ հատվածներն ու ծիլերը։ Այնուհետև քերեք ու քամեք վուշե գործվածքով՝ հյութն առանձնացնելու համար։  Լցրեք մեծ բաժակի մեջ ու թարմ վիճակում խմեք: