Օրգանիզմի համար ամենավտանգավոր 4 ալկոհոլային ըմպելիքները.
 
 
Ալկոհոլը օրգանիզմի համար ամենավտանգավոր ըմպելիքներից է։ Իսկ որոշ ալկոհոլային ըմպելիքներ օրգանիզմին կարող են անդառնալի վնասներ հասցնել։ Շատ վտանգավոր է մշտապես գարեջուր խմել, հատկապես՝ շոգին։
 
Այս դեպքում լյարդն ուռչում է և թույլ ռեժիմով է գործում, ինչը կարող է տարբեր հետևանքների հանգեցնել։
 
 
 Բացի այդ, գարեջուր արտադրողները դրա բաղադրությանը երջանկության հորմոն են հավելում, ինչի պատճառով գարեջրի գործածությունը սկսում է մշտական բնույթ կրել։ Քաղցր համի պատճառով լիկյորը կարելի է հեշտությամբ խմել։ Իսկ հետևանքը լինում է հարբածությունն ու գլխացավը։ Բացի այդ, այն վնասակար էենթաստամոքսային գեղձի համար։ Շամպայնը վտանգավոր է լյարդի համար։
 
 
 
 
 Իսկ դրա հաճախակի օգտագործումը ստամոքսի ցավերի և նույնիսկ թունավորման պատճառ կարող է դառնալ։ Կոկտեյլները բարձր կալորեականությամբ ռումբեր են, որոնք գրոհում են օրգանիզմի վրա։ Դրանք գիրացնում են, վնասում են ատամների էմալը և վտանգավոր են լյարդի համար։