Ինչպե՞ս է սուրճի բույրն ազդում ուղեղի վրա․ գիտնականներ.
 
 
 
Հանրաճանաչությամբ սուրճը միայն խմելաջրին է զիջում։ Տարեկան մարդիկ շուրջ 400 բաժակ սուրճ են խմում։ Բացի այն, որ սուրճը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների, շաքարատի և դեմենցիայի հավանականությունը, ինչպես նաև կանխում Ալցգեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդությունները, բաղաժամ մահվան հավանականությունը, պարզվել է նաև, որ սուրճի միայն բույրը կարող է բարելավել ուղեղի վերլուծական հատկությունները։
 

 
 
Գիտահետազոտական խմբի ղեկավար պրոֆեսոր Ադրիանա Մաաջարովն ընդգծել է, որ սուրճի հատիկների թաքնված ուժը մտավոր ազդակներն են։ Հետևաբար այն ուղեղի մտավոր գործունեության համար հզոր ազդակ կարող է հանդիսանալ (հիշողություն, խոսք, ինտելեկտ, նպատակաուղղված գործողություններ, իրականության ամբողջական ընկալում)։ Այն կարող է նաև լավ օգնական լինել վերլուծական խնդիրներ լուծելիս։
 
 
 
 
Դա ապացուցել 100 ուսանողի մասնակցությամբ գիտափորձը։
Աղբյուրը՝ 1in.am