Բաղադրիչներ
հավի կրծքամիս - 100գր
գազար - 100գր
տաքդեղ - 100գր
սխտոր - 1 պճեղ
բուսայուղ - 2ճ/գդ
թթվասեր - 2ճ/գդ
աղ - ըստ ճաշակի
պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
 
Պատրաստման եղանակ


 
Հավի մսով աղցանի պատաստման հաար անհրաժեշտ է գազարը և տաքդեղը կտրատում ենք ձողիկներով:
 

 
Մանրացնում ենք հավի կրծքամիսը և տապակում բուսայուղով պատված թավայում մինչև եփելը և թեթևակի կարմրելը:
 
Խառնում ենք տապակված հավի կրծքամիսը կտրատված բանջարեղենների հետ, վրան ճզմում սխտորը, համեմում աղ և պղպեղով: Ստացված զանգվածը լավ խառնում ենք թթվասերով:

Գազարով և հավի մսով աղցան,  որի պատաստումը Ձեզանից կխլի ընդամենը 20 րոպե: Կարելի է համեմել ինչպես մայոնեզով, այնպես էլ թթվասերով: