Որովայնի շրջագիծը կրճատելը հեշտ չէ: Դա լուրջ ջանքեր և ժամանակ է պահանջում: Դեպքերի մեծամասնությունում բավական արագ հնարավոր է ազատվել որովայնի փքվածությունից, որի հետևանքով որովայնի չափերը մեծանում են: Այս եռօրյա դիետան կօգնի օրգանիզմից դուրս բերել հեղուկն ու կուտակված տոքսինները: Առաջարկվում է առողջ և հավասարակշռված սնունդ:
 
Հաջողության բանալիներ: Որպեսզի դիետան արդյունավետ լինի և իսկապես օգնի կրճատել որովայնի շրջագիծը, հարկավոր է հետևել որոշակի կանոնների:
Ամենակարևորն օգտագործվող սննդի քանակն է: Այն կախված է օրգանիզմի առանձնահատկություններից, հետևաբար՝ յուրաքանչյուր մարդու դեպքում անհատական է:
Ընդհանուր սկզբունքն այն է, որ պետք չէ այնքան սնունդ օգտագործել, որ ամբողջությամբ հագենաք: Պետք է կանգ առնել այն պահին, երբ սովի զգացումը թուլանում է, այսինքն` հագեցած եք մոտավորապես 80 տոկոսով:
 
Հիշեք, որ քաղցրի օգտագործումն ուղղակիորեն կապված է որովանի շրջագծի մեծացման հետ:
Հարկավոր է ուտել դանդաղ, մանրամասն ծամել սննդի յուրաքանչյուր կտոր:
Պետք է վաղ ընթրել և խուսափել ուշ ժամերին ուտելուց:
 
Եթե ուշ ժամերի սով զգաք, կարող եք թուրմ օգտագործել, մեկ բաժակ բուսական կաթ, մեկ կիվի, և այլն:
 
Եթե նյութափոխանակության խանգարումներ ունեք, հարկավոր է դիմել մասնագետի օգնությանը` ախտորոշում ստանալու և անհրաժեշտ քայլեր ձեռնարկելու համար:
Նախաճաշ: Առաջարկվող նախաճաշն առողջ է ու սննդարար: Այն բաղկացած է հում մթերքից, որը հարուստ է սննդային մանրաթելերով, առողջ ճարպերով ու բուսական ճարպերով: Այս համադրությունը հագեցածության զգացում ու էներգիա կհաղորդի: Առավոտը հարկավոր է սկսել այս կոկտեյլով. բաղադրիչներ
 
1 հասած կիվի
1 կտոր արքայախնձոր
կես ավոկադո
1 ճյուղ թարմ նեխուր
1 ճաշի գդալ չիայի սերմեր, որոնք նախապես թրջվել են ջրում ամբողջ գիշեր` 10 գրամ
աղացած իմբիր
1 ճաշի գդալ կոկոսի յուղ` 15 գրամ
1 թեյի գդալ խաշխաշ` 5 գրամ
մեղրախոտ` ըստ ցանկության:
Պատրաստման եղանակը
 
Բոլոր բաղադրիչները հարկավոր է խառնել բլենդերում, մինչև ստանաք միասեռ զանգված:
Ցանկության դեպքում կարող եք մի փոքր ջուր ավելացնել:
Ճաշ և ընթրիք: Սրանց ընթացքում խորհուրդ է տրվում օգտագործել հետևյալ երկու մթերքը.
 
մեկ բաժին բանջարեղեն
մեկ բաժին սպիտակուցային սնունդ` միս, ձուկ, ձու, լոբազգիներ, ավոկադո, պանիր, ընդեղեն:
Ճաշին խորհուրդ է տրվում ընտրել հում բանջարեղեն և ավելի «բարդ» մշակվող սպիտակուցներ, իսկ ընթրիքին` մշակված բանջարեղեն և սպիտակուցներ, որոնք հեշտությամբ են յուրացվում:
Ածխաջրերը հարկավոր է օգտագործել սահմանափակ քանակով, գերադասելի է՝ կեսօրին: Հարկավոր է որակյալ ածխաջրեր ընտրել` ամբողջական հատիկավորներ, կարտոֆիլ և այլն:
Հրաժարվեք քաղցրավենիքից:
 
Ֆիզիկական վարժություններ: Այս երեք օրերի ընթացքում կարևոր է ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությունը. աշխատեք շատ քայլել, նվազագույնը 30 րոպե հատկացրեք միջին ինտենսիվությամբ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածությանը: