Սուրճի և գլյուկոզայիհամադրությունը իդեալականսննդարար «կոկտեյլ» է ուղեղիհամար,հավաստիացնում ենիսպանացինեյրոհոգեբանները: Մասնագետները պարզել ենքաղցր սուրճ խմող մարդկանցմոտ նկատվումաշխատանքայինհիշողությանև ուշադրությանձևավորման համարպատասխանատու գոտիներիակտիվացում:   
 
Վերջերս ավստրալացի բժիշկները պարզել են, որ հանրահայտ առավոտյան ըմպելիքը ծանրֆիզիկական աշխատանքից հետոնպաստում է մկանների վերականգնմանը:
Սակայն շատ մարդիկ նախընտրում են խմել սև դառը սուրճ և կարծում են, որ այն օգնում է թարմանալ, սակայն մասնագետները հետաքրքիր եզրակացության են հանգել, ըստ որի դառը խմիչքներ և ուտեստներ նախընտրող մարդիկ հակված են սադիզմի և հակահասարակական վարքագծի։ Դառը ըմպելիքներ՝ այդ թվում և սուրճ նախընտրողների մոտ առկա է հոգեկան խանգարման ախտանշաններ։ Որքան քիչ է մարդու մոտ դառը համերի նախընտրությունը, նա այնքան բարի է և պատրաստ համագործակցության։